Tausta

Minä, Pasi Pölönen, valmistuin muurariksi Seinäjoella 1984. Nuorena muurarinalkuna tein oman erikoisalan töiden lisäksi monipuolisesti kaikenlaisia rakennustöitä rakennusliikkeissä ja omakotitalotyömailla. Urani alkuvaiheilla pääsin kokeneen ammattilaatoittajan, Martti Koskelan, työpariksi. ”Mestari” ei salaillut taitojaan, vaan opetti niksinsä ja ammatin salat. Opinjanoisena imin nopeasti tarjotun tiedon ja opin varman, nopean ja tarkan tekniikan. Eteläpohjalaiseen vereeni ammattiylpeys iskostui nopeasti; ”huonoa jälkeä ei kehtaa jättää”.

Vuonna 2000 tuli muutto Helsinkiin ja oman toiminimen perustaminen tuntui luonnolliselta. Jo 2002 yhtiömuoto vaihtui osakeyhtiöksi puolison tullessa mukaan toimintaan, yhtiön osoite muuttui Veikkolaan, pieneen ja väkevään Pohjois-Kirkkonummen kylään.

Kymmenen etelässä vietetyn vuoden aikana laattavalikoimat ovat monipuolistuneet ja kiinnostus asumiseen ja sisustamiseen on lisääntynyt merkittävästi, joten ammatilliset haasteet ovat kasvaneet. Omien rakennusprojektien myötä, osaaminen on laajentunut kattavista huoneistoremonteista uudiskohteiden saunan laudeosastoihin, terassirakenteisiin ja pihakivetyksiin.

Erityisen mielekästä on, kun pääsee ideoimaan ja tekemään saunoja. Pienillä vinkeillä ja oivalluksilla ja tarkoin suunnitelluilla yksityiskohdilla saunasta saadaan toimiva ja näyttävä. Saunoja tehdessä pääsee mittaamaan taitonsa. Mitä haastavampi kohde on, sitä hienommalta tuntuu, kun näkee tyytyväisen ilmeen asiakkaan kasvoilla.

Työkohteiden kirjo on ollut laaja; sähkökeskuksista kerrostalojen julkisivumuurauksiin ja parvekelaatoituksiin, yksiöistä ja omakotitaloista suuriin julkisiin kohteisiin, ravintoloihin, päiväkoteihin, sairaaloihin, kouluihin jne. Työkohteet ovat olleet pääosin Espoossa, Kauniaisissa, Helsingissä ja Kirkkonummella.

Keväällä 2011 päästään juhlimaan puolison valmistumista rakennusinsinööriksi, joten perheyrityksessä löytyy monipuolista rakennusalan osaamista

Ideologia

Työt pitää tehdä kerralla kunnolla, niin ettei tarvitse paikkailla jälkikäteen. Erityisesti peittyvät rakenteet on tehtävä huolellisesti, ettei synny myöhemmin ongelmia. Huonosti tehty työ selviää usein vasta vuosien kuluttua.

Ammattilaisena tarkkailen oman työn laatua jatkuvasti, jos puutteita löytyy, korjaan ne ennen töiden jatkamista.

Urakan aikataulu on tärkeä kuten hintakin, viivästykset nostavat kokonaiskustannuksia. Teen työt aina laadukkaasti, sovitun aikataulun mukaisesti, yhteistyössä tilaajan kanssa.

Arviointikäynti on hyvä lähtökohta työn onnistuneelle hinnoittelulle. Arviointikäynnillä asiakas voi arvioida yrittäjän ammattitaitoa ja luotettavuutta. Kun yrittäjä näkee kohteen, hän voi arvioida työn laajuutta sekä pohjien kuntoa sekä tarkentaa asiakkaan toiveita ja antaa ammattilaisen vinkkejä toteutusta varten, jolloin lopputuloksesta voi tulla entistäkin parempi.

On kunnia-asia hoitaa urakat henkilökohtaisesti.